Fakta om barnevognslure i kulden

0
132
Mother with baby stroller enjoying motherhood in winter forest, mountains landscape. Jogging or power walking woman with sledge pram in woods. Beautiful winter snowy inspirational mountains.

Året er i den grad ved at gå på hæld, og vejret bliver koldere og koldere. Har du små børn, der sover middagslur eller lignende, har du nok tænkt på, om det nu er varmt nok til at ligge i barnevogn. Det helt korte svar er: Ja, det er det. Barnet kan ikke blot tåle at ligge i det kolde vejr i en barnevogn, det er rent faktisk sundt for dem.

De fleste ved at frisk luft er sundt. Når det er koldt i vejret, er der en tendens til at de helt små er mindre udenfor, og derfor får mindre frisk luft. Ved at lade dem sove udenfor sikrer du, at de stadig få timers frisk luft. Det er også sundt at gå ture med barnet i en klapvogn og lignende, her er det dog ekstra vigtigt at pakke barnet godt ind.

Hvornår er det FOR koldt?

Barnevogne er lavet til at kunne bruges hele året, og i Danmark er det meget sjældent, at det ikke kan lade sig gøre. Typisk siger man dog, at falder temperaturen under minus ti grader, så bør man holde dem inde.

Som du kan se her, findes der mange forskellige barnevogne. Nogle er lavet til at kunne klare meget lave temperaturer, men stort set alle, er altså finde ned til minusgrader, så længe de ikke er to-cifret. Dog skal man huske på, at de fleste barnevogne kun er isoleret i siderne, og det derfor kan være en god ide at isolere ekstra med et lammeskind eller lignende i bunden. Derudover skal man sikre, at barnevognen står så meget i læ som muligt.

Pas på fugt

Der kan være dage meget meget tåge eller meget fugt i luften (især dage hvor det ikke er SÅ koldt). Her skal du rent faktisk være mere varsom med at sætte dit barn ud i barnevogn. Er der rigtig meget fugt eller tåge i luften trækker babyen nemlig dette ned i lungerne, hvilket ikke er sundt.

Luft ud i barnevognen

Ligesom du nok godt ved, at det er sundt at lufte ud i sit soveværelse, efter man har sovet, så er det også en god ide at lufte ud i barnevognen. Stil madrassen på højkant, efter barnet har sovet, så den får luft.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here