Depression: Sådan skal du forholde dig til a-kassen

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram

recent

Den rigtige forberedelse kan mindske stressen op mod fødslen

Det er stressende at blive forældre - det er en kendsgerning, du lige så godt kan se i øjnene, inden fødslen går i gang....

Depression: Sådan skal du forholde dig til a-kassen

Flere og flere mennesker oplever at blive deprimeret over en længere periode. For manges vedkommende udmunder det i en decideret langtidssygemelding. Men hvordan skal...

Gode råd før køb af robotplæneklipper

En robotplæneklipper er en stor glæde, der kan spare dig for meget tid. Det er dog vigtigt, at du vælger en robotplæneklipper, som passer...

Sådan får du en smart og budgetvenlig garderobe

Det er de fleste mennesker, der godt kan lide at tilføje nye ting til deres garderobe jævnligt. Det er rart at have noget at...

Mangler du en god værtindegave?

Er du inviteret til en middag, og vil du gerne medbringe en værtindegave? Det er ikke nødvendigt at medbringe en værtindegave hver gang, du...

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Flere og flere mennesker oplever at blive deprimeret over en længere periode. For manges vedkommende udmunder det i en decideret langtidssygemelding. Men hvordan skal man forholde sig til arbejdsgiver og a-kasse, hvis man bliver deprimeret? Det får du svar på herunder.

Din sygedagpenge sats, svarer i de fleste tilfælde til den samme sats, som du fik, hvis du skulle på almindelige dagpenge. Hvis du er i tvivl om, hvad du kan få udbetalt, skal du kontakte din arbejdsgiver eller a-kassen, som kan hjælpe dig med at få syn for sagen.

Du skal kontakte lægen

Hvis du i længere tid ad gangen har følt dig deprimeret, bør du kontakte din læge, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om der er tale om en depression. Husk, at den depression ikke blot er en tilstand, hvor du er i dårligt humør, men en decideret sygdom, som overskygger alt andet i tilværelsen.

Du kan derfor med fordel kontakte lægen, som efterfølgende vil stille diagnosen. Der findes forskellige grader af depression, men i langt de fleste tilfælde vil du skulle sygemelde dig, hvis du ender med at blive deprimeret.

Meld dig syg hos din arbejdsgiver

Hvis du er i arbejde, skal du melde dig syg hos din arbejdsgiver, så snart du har fået diagnosen hos din læge. Du bør samtidig få lavet en lægeerklæring på, at du er syg. Hvis du har ret til løn under sygdom, skal du blot melde dig syg hos din arbejdsgiver, som efterfølgende har ansvaret for at sygemelde dig hos kommunen.

Alternativt skal du selv kontakte din a-kasse, som efterfølgende rådgiver dig til, hvordan du sygemelder dig hos kommunen. Det er nemlig ikke din a-kasse, der udbetaler sygedagpenge, men derimod din kommune, som har ret til det.

Du skal derfor ikke nødvendigvis være medlem af en a-kasse, for at kunne gøre krav på sygedagpenge. Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvad du i så fald kan bruge din a-kasse til, kan du læse mere om det hos Akassetips.dk.

 

related posts

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram