Flere og flere mennesker oplever at blive deprimeret over en længere periode. For manges vedkommende udmunder det i en decideret langtidssygemelding. Men hvordan skal man forholde sig til arbejdsgiver og a-kasse, hvis man bliver deprimeret? Det får du svar på herunder.
Din sygedagpenge sats, svarer i de fleste tilfælde til den samme sats, som du fik, hvis du skulle på almindelige dagpenge. Hvis du er i tvivl om, hvad du kan få udbetalt, skal du kontakte din arbejdsgiver eller a-kassen, som kan hjælpe dig med at få syn for sagen.
Du skal kontakte lægen
Hvis du i længere tid ad gangen har følt dig deprimeret, bør du kontakte din læge, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om der er tale om en depression. Husk, at den depression ikke blot er en tilstand, hvor du er i dårligt humør, men en decideret sygdom, som overskygger alt andet i tilværelsen.
Du kan derfor med fordel kontakte lægen, som efterfølgende vil stille diagnosen. Der findes forskellige grader af depression, men i langt de fleste tilfælde vil du skulle sygemelde dig, hvis du ender med at blive deprimeret.
Meld dig syg hos din arbejdsgiver
Hvis du er i arbejde, skal du melde dig syg hos din arbejdsgiver, så snart du har fået diagnosen hos din læge. Du bør samtidig få lavet en lægeerklæring på, at du er syg. Hvis du har ret til løn under sygdom, skal du blot melde dig syg hos din arbejdsgiver, som efterfølgende har ansvaret for at sygemelde dig hos kommunen.
Alternativt skal du selv kontakte din a-kasse, som efterfølgende rådgiver dig til, hvordan du sygemelder dig hos kommunen. Det er nemlig ikke din a-kasse, der udbetaler sygedagpenge, men derimod din kommune, som har ret til det.
Du skal derfor ikke nødvendigvis være medlem af en a-kasse, for at kunne gøre krav på sygedagpenge. Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvad du i så fald kan bruge din a-kasse til, kan du læse mere om det hos Akassetips.dk.